Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen over het digitale lezen

Over de ereader en het lezen van ebooks zijn er veel vragen, bij deze hebben we voor u de meest gestelde vragen op het gebied van digitaal lezen voor u op een rijtje gezet. Mocht uw vraag er niet tussen staan dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer informatie hierover.

Waar kan ik mijn ebook het beste op lezen?

Het beste kunt u als u een regelmatige lezer bent een ebook teruglezen op een ereader, maar als u slechts af en toe een boek leest dan kan het zijn dat u liever hier niet in wilt investeren. U kunt een ebook op namelijk vele apparaten teruglezen, denk hierbij aan een tablet, laptop, smartphone, ipad etc. Wat de voordelen en nadelen zijn van de diverse apparaten is voor iedereen verschillend, de een wilt namelijk een leeservaring hebben die het dichts in de buurt komt van het lezen van een papieren boek, en de ander wil graag een multifunctioneel apparaat wat naast boeken lezen ook gebruikt kan worden voor leuke spelletjes en filmpjes.

Het is dus voor iedereen verschillend, daarom hebben we een overzichtje hieronder staan wat u als leidraad zou aan kunnen houden:

De fanatieke lezer (10 of meer boeken per maand)

Zonder twijfel is de ereader voor u het aangewezen apparaat om uw boek op te lezen, hierbij zouden we wel adviseren om naar de iets duurdere modellen te kijken zoals de Kobo of de Sony PRS-T3. Dit omdat deze apparaten qua comfort toch de beste in hun soort zijn en een goed scherm hebben welke op basis van de E-inkt technologie het meest rustige is voor de ogen.

De gemiddelde lezer (4 tot 10 boeken per maand)

Nog steeds zouden we dan de ereader aanraden, alleen dan zou u waarschijnlijk al tevreden kunnen zijn met een instapmodel ereader zoals de Kobo Touch of de Icarus modellen. Deze lopen qua schermresolutie en accuduur iets achter, maar voor een ebook te lezen heeft u hier ook 2 pracht apparaatjes in handen.

De  casual lezer (minder dan 4 boeken per maand)

U bent wel een boeken lezer, maar eigenlijk meer tijdens vakantie periodes of gewoon een keertje zo af en toe? Dan kan het zijn dat een ereader misschien een investering is die u niet wilt aangaan. Als u bij deze groep lezers hoort dan kunnen we het ons voorstellen dat de keuze moeilijk wordt. Hierbij kunt u ook eens kijken wat u nog meer zou willen kunnen doen met een ereader, want misschien is voor u dan een tablet een betere oplossing. Qua leeservaring heeft u dan niet de voordelen van de lange accuduur en e-inkt technologie die een ereader wel heeft, maar qua mogelijkheden naast het lezen heeft een tablet natuurlijk veel meer opties.

Wilt u meer weten over tablets, prijzen en mogelijkheden? Klik dan hier voor meer informatie over de diverse tablets.

Wat voor bestandsformaat moet ik kiezen?

Er zijn verschillende bestandsformaten in de omloop om het u wat makkelijker te maken, maar over het algemeen kan je wel zeggen dat in Nederland het Epub bestandsformaat het meest gangbare is. Een ereader kan hier ook perfect mee omgaan zodat het ebook altijd met de instellingen geladen wordt op uw e reader zoals u dat wilt. Daarnaast worden er ook nog altijd ebooks aangeboden in het pdf formaat, hier zijn de opties vaak wat beperkter om het te personaliseren, maar voor de rest kunt u nog steeds prima in dit formaat uw ebook terug lezen.