Ebooks

ebook

10% korting op e-Books

Wat zijn ebooks? Hoe kom ik aan ebooks? Waar kan ik deze kopen? Dit zijn zomaar een paar vragen die u zou kunnen hebben als u het woord ebook tegen komt. Op deze pagina proberen wij zoveel mogelijk vragen voor u te beantwoorden over de term ebooks, wat het zijn en waar u deze kunt terugvinden. We hopen dat het hierdoor een stuk duidelijker voor u wordt. Tevens vind u onderaan deze pagina ook diverse leuke acties en aanbiedingen terug welke u via een van onze partners kunt bestellen.

Wat is een ebook?

Een ebook is eigenlijk niets anders dan een gewoon boek alleen dan in digitaal formaat. Hierbij komen er vele termen voorbij zoals Epub en DRM, waarbij de een staat voor het bestandsformaat waar een boek in aangeboden wordt en de ander voor het type beveiliging. Een Ebook wordt namelijk vaak in een epub formaat aangeboden, dit zodat een ereader het boek namelijk precies kan weergeven zoals de schrijver het bedoeld heeft. Tevens kunt u een ebook in het bestandsformaat Epub ook makkelijk naar uw eigen wensen instellen. Standaard wordt een boek op een E-reader weergegeven met een witte achtergrond en zwarte tekst, maar als u de wit tinten liever iets anders ingesteld wilt hebben dan kunt u dit met een paar instellingen heel makkelijk aanpassen. Dit is echter niet mogelijk als een boek aangeboden wordt in bijvoorbeeld PDF formaat of Jpeg.

De Engelse term ebook is eigenlijk een afkorting, want het staat voor Electronic book en eigenlijk alle digitale papieren, handleidingen en boeken kan je als ebook omschrijven. Maar wij gebruiken over het algemeen de term ebook voor boeken welke in het Epub formaat worden aangeboden.

Waar moet ik rekening mee houden als ik een Ebook koop?

Er zijn meerdere zaken waar u op moet letten als u een ebook koopt, een van de zaken waar u op moet letten is dat u een ebook via sommige partners van ons niet zomaar kunt kopieren. Sommige aanbieders hebben namelijk de beperking dat je het boek maar op 1 apparaat kunt zetten. Verder moet u er ook rekening mee houden dat u uw ebook niet zomaar kunt kopiëren en aan uw vriend(in) kunt geven aangezien dat ook tegen de voorwaarden ingaat.

Qua bestandsformaat is het tegenwoordig bij de meeste wel zo dat het digitale boek in Epub formaat aangeboden wordt, dit zodat u uw ebook makkelijk en naar uw smaak kunt teruglezen op uw ereader, een van de voordelen ook van het epub formaat is dat de bestandsgrootte beperkt is. Hierdoor is afhankelijk van het boek de bestandsgrootte tussen de 5 en 40 MB groot waardoor u op de meeste ereaders wel tientallen boeken tegelijk op kunt slaan.

Ebooks aanbiedingen

De mooiste romans via Bol.com scherp geprijsd

Bestel nu je favoriete e-Books met 10% stapelkorting!