Ebooks

Wat zijn ebooks? Hoe kom ik aan ebooks? Waar kan ik deze kopen? Dit zijn zomaar een paar vragen die u zou kunnen hebben als u het woord ebook tegen komt. Op deze pagina proberen wij zoveel mogelijk vragen voor u te beantwoorden over de term ebooks, wat het zijn en waar u deze kunt terugvinden. We hopen dat het hierdoor een stuk duidelijker voor u wordt. Tevens vind u onderaan deze pagina ook diverse leuke acties en aanbiedingen terug welke u via een van onze partners kunt bestellen. Als u wilt gaan beginnen met het digitale lezen van boeken dan kunt u hiermee aan de slag gaan. Wij bieden u op onze website ondersteuning aan voor het digitale lezen op ereaders. Wat er allemaal bij komt kijken. Hopelijk bevalt het digitale lezen u ook goed en kunt u eenvoudig aan de slag gaan.
BoekenBoeken

Wat is een ebook?

Een ebook is eigenlijk niets anders dan een gewoon boek alleen dan in digitaal formaat. Hierbij komen er vele termen voorbij zoals Epub en DRM, waarbij de een staat voor het bestandsformaat waar een boek in aangeboden wordt en de ander voor het type beveiliging. Een Ebook wordt namelijk vaak in een epub formaat aangeboden, dit zodat een ereader het boek namelijk precies kan weergeven zoals de schrijver het bedoeld heeft. Tevens kunt u een ebook in het bestandsformaat Epub ook makkelijk naar uw eigen wensen instellen. Standaard wordt een boek op een E-reader weergegeven met een witte achtergrond en zwarte tekst, maar als u de wit tinten liever iets anders ingesteld wilt hebben dan kunt u dit met een paar instellingen heel makkelijk aanpassen. Dit is echter niet mogelijk als een boek aangeboden wordt in bijvoorbeeld PDF formaat of Jpeg.

De Engelse term ebook is eigenlijk een afkorting, want het staat voor Electronic book en eigenlijk alle digitale papieren, handleidingen en boeken kan je als ebook omschrijven. Maar wij gebruiken over het algemeen de term ebook voor boeken welke in het Epub formaat worden aangeboden. U kunt hiervoor ook de term eboek of e-boeken op zijn Nederlands gebruiken, maar omdat bijna iedereen de term ebook gebruikt en qua uitspraak ze bijna identiek zijn zal je dit dan ook bijna niet tegenkomen. Het komt in ieder geval allemaal op hetzelfde neer, namelijk een electronisch boek oftewel digitaal boek welke je vanaf een scherm leest. Of dit nu een ereader is, een PC of een smartphone. Ebooks kan je op vele apparaten teruglezen.

Waar moet ik rekening mee houden als ik een Ebook koop?

Er zijn meerdere zaken waar u op moet letten als u een ebook koopt, een van de zaken waar u op moet letten is dat u een ebook via sommige partners van ons niet zomaar kunt kopieren. Sommige aanbieders hebben namelijk de beperking dat je het boek maar op 1 apparaat kunt zetten. Verder moet u er ook rekening mee houden dat u uw ebook niet zomaar kunt kopiëren en aan uw vriend(in) kunt geven aangezien dat ook tegen de voorwaarden ingaat. Hou daarnaast ook rekening met de diverse aanbieders. U kunt een ebook bij de bekende boekhandels als een Bruna, Ebook.nl, Bol.com of een Ako kopen, maar er zijn ook steeds meer complete aanbieders. Denk hierbij aan een Amazon en Kobo. Deze complete aanbieders hebben namelijk diverse e-readers in hun assortiment die naadloos samenwerken met hun eigen digitale boekhandel. Het is een beetje net zoals een Apple met zijn Iphone en Ipad heeft met de Itunes boekenstore. Je bent niet verplicht om je boeken daar te kopen, maar als je ziet hoeveel gemak je krijgt als je dit wel doet, dan is het bijna wel een must.

Qua bestandsformaat is het tegenwoordig bij de meeste wel zo dat het digitale boek in Epub formaat aangeboden wordt, dit zodat u uw ebook makkelijk en naar uw smaak kunt teruglezen op uw ereader, een van de voordelen ook van het epub formaat is dat de bestandsgrootte beperkt is. Hierdoor is afhankelijk van het boek de bestandsgrootte tussen de 5 en 40 MB groot waardoor u op de meeste ereaders wel tientallen boeken tegelijk op kunt slaan. De bestandsformaten voor ebooks zijn over het algemeen EPUB, EPUB3, PDF, MOBI, TXT, HTML, XHTML, RTF, CBZ en CBR. Daarbij is het Epub(3) formaat eigenlijk wel de standaard te noemen, maar zeker als je op zoek gaat naar de wat meer onafhankelijke uitgevers/schrijvers dan kom je ook regelmatig de andere bestandsformaten tegen.

Ebooks aanbiedingen

De mooiste romans via Bol.com scherp geprijsd

Bestel nu je favoriete e-Books met 10% stapelkorting!

Gratis Ebooks downloaden

Als u gaat zoeken op gratis boeken downloaden dan zult u erachter komen dat er ook veel gratis boeken zijn. Veel van deze gratis boeken zijn gratis uitgebracht door de uitgevers/schrijvers om u op en laagdrempelige manier kennis te laten maken met het digitale lezen. Maar ze worden ook van tijd tot tijd gratis uitgebracht om u gratis kennis te laten maken met een boekenserie. Wij zullen op onze website van tijd tot tijd ook gratis boeken posten. Al deze boeken zijn volledig gratis en met toestemming van de rechthebbende geplaatst. Denk hierbij aan vele boekengenres. Zoals een gratis thriller, kinderboek, roman of een detective boek. Wij werken hiervoor o.a. samen met www.gratisboekendownloaden.net welke een ruim aanbod aan gratis boeken heeft.