e Reader – Voor eReaders, Ebooks en meer

icarus-essenceWelkom bij ereader.nl uw website op het gebied van digitaal lezen op een e reader. Wij bieden u van allerlei informatie aan op het gebied van natuurlijk ereaders, reviews over ereaders, ebooks en nog veel meer als het maar gaat om het digitale lezen. Wij proberen voor u een platform te zijn waarmee we de keuze voor een bepaald type ereader voor u makkelijker kunnen maken, maar er zijn ook vele handige tips en trucs te verzinnen om uw favoriete ebook of tijdschrift makkelijk terug te kunnen lezen zonder vele handelingen.

Wij van e Reader proberen dan ook zonder al teveel poespas de nieuwste ereaders te promoten met daarnaast regelmatig reviews van hoe deze ereaders nu echt presteren. Want de duurste ereader hoeft niet perse de beste reader te zijn om zomaar wat te noemen. Hieronder hebben we alvast wat basisbegrippen voor u op een rijtje gezet als u helemaal nieuw bent op het gebied van ereaders, kijkt u verder nog eens gerust rond op onze website voor allerlei informatie over het digitale lezen en waarom dit nu echt de toekomst is.

Informatie over e Readers

Hieronder hebben we de basis vragen over een ereader voor u voorzien van een antwoord, mocht u meer vragen hebben over het digitale lezen dan kunt u ook eens kijken op onze pagina “Meest gestelde vragen” waar we o.a. ook ingaan op wat een epub bestand is, wat de voordelen zijn en nog meer.

Wat is een ereader?

Een ereader komt qua uiterlijk grotendeels overheen met een tablet zoals bijvoorbeeld een Ipad, maar toch is het net wat anders. Een ereader is namelijk gemaakt met als primaire doel om zo comfortabel mogelijk uw digitale boek te kunnen lezen. Met de ontwikkeling van deze readers wordt er vooral op gelet dat het lezen van een ebook net zo leest als een papieren variant. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de diverse E-inkt technologieën. Deze technologie wordt nog steeds verder doorontwikkeld waardoor o.a. het nieuwste model van Sony, de Sony reader PRS-T3 weer net iets beter en rustiger leest als hun vorige model welke vorig jaar al diverse prijzen heeft gewonnen als beste E-reader.

Klik hier voor meer informatie over de werking van de e-reader

Welke e-reader raden jullie aan?

Dat is geheel afhankelijk van waar u naar op zoek bent. Wilt u de nieuwste en qua specificaties de beste e-reader, of wilt u een goedkope ereader? Wij hebben ze allemaal in ons assortiment zitten, en d.m.v. onze e Reader vergelijker en de diverse reviews die u op onze website terug kunt vinden, kunt u vast wel een keuze maken. Kunt u toch geen keuze maken dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies over welke e Reader het beste bij u zou passen.

Tevens hebben we sinds kort een gebruikers review systeem in gebruik genomen, u kunt d.m.v de sterren zien hoe andere gebruikers over deze ereaders denken en welke ze aanraden.

Waarom een ereader en geen tablet?

Er zijn verschillende theorien hier op los te laten waarom de een kiest voor een alles in 1 apparaat oftewel een tablet en de ander perse een ereader wilt. De voornaamste keuze om te kiezen voor een ereader is eigenlijk het scherm. Een e-ink scherm is veel rustiger voor de ogen doordat er geen licht van achter het scherm komt, hierdoor hebben je ogen dus niet zoals bij een tablet last van tegenlicht en is lezen een stuk ontspannender. Wie weet dat dit in de toekomst bij een tablet nog wel veranderd, maar op korte termijn is een ereader naar onze mening veel comfortabeler om een boek te lezen zeker als je van plan bent dit echt een paar uurtjes achter elkaar te gaan doen.